Categorie: Kraamtijd

Na de bevalling zal je lichaam zich moeten herstellen en de 8 dagen na de bevalling wordt de kraamtijd genoemd. Je zal in je kraamtijd nog wel wat last hebben van de bevalling. Wat bloedverlies, naweeën als je baarmoeder weer gaat krimpen tot de normale grootte, je gewicht zal variëren, als de geboorte met een episiotomie of knip gegaan is zal je daarvan moeten herstellen en je stoelgang zal wat anders zijn. Maar ook de borstvoeding komt op gang en je zal misschien te maken krijgen met de ‘baby blues’.
Huildagen waarop je het niet meer ziet zitten, een normale reactie op de ingrijpende gebeurtenissen en de veranderingen waarmee je te maken krijgt. Laat het gewoon gebeuren, normaal gezien gaat het vanzelf weer over. Maar blijf er niet mee zitten; bespreek het met je partner, met je vroedvrouw en arts. Lees in deze artikels meer over de periode vlak na de bevalling.

kraamverzorgster

Waarom een kraamverzorgster?

Na de bevalling kan je niet direct alle taken weer op je nemen. De zwangerschap en bevalling waren loodzwaar en je lichaam is volledig uit balans. De komende tijd zal er veel tijd moeten worden besteed aan...

Lees verder »
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT