Categorie: Kraamzorg

Kraamzorg is gespecialiseerde hulp voor moeder, baby en het hele gezin.
De kraamzorg kan verdeeld worden in 2 luiken: niet-medisch zorg (door kraamzorgdiensten) en medisch zorg (door huisarts of vroedvrouw). De kraamzorgdiensten geven na de bevalling ondersteuning bij de verzorging van mama en het kindje. Maar zorgen ook dat het dagelijks leven verder gaat zonder al teveel problemen. De kraamhulpen zorgen voor licht-huishoudelijk werk, opvang van de andere kinderen, helpen koken, boodschappen doen enzovoorts.

Soms is het nodig om je na de bevalling, en als je weer thuis bent, je medisch te laten opvolgen. Een huisarts of vroedvrouw komt dan dagelijks de eerste vijf dagen, nadat je thuis gekomen bent, langs voor de controle van je baby en jezelf en worden gewicht, kleur en voeding van je baby, bloeddruk, baarmoeder, eventueel knipje, bloedverlies, borstvoeding, slaapritme en meer gecontroleerd. Lees in deze artikels meer over kraamhulp.

Je kan kraamzorg krijgen als je nog zwanger bent en te maken krijgt met medische complicatie, een heel druk gezin of als je de kans loopt op een vroeggeboorte. Als je bevallen bent dan krijg je kraamzorg bij de vroeggeboorte, een keizersnede, geboorte van een meerling, of las je problemen hebt met de voerding van ke baby. Ook als je in het ziekenhuis of thuis bevallen bent dan kan de kraamzorg je helpen.
De kraamverzorg(st)er zorgt ervoor dat je de eerste dagen in alle rust kan genieten van een verzorgde huishouding. Er wordt gezorgd voor maaltijden, schoonmaak van je woning, de was en strijk, de boodschappen en natuurlijk het verzorgen van jou en je kindje. Daarnaast krijg je tips voor het verzorgen en voeden van je kindje en wordt er ook aandacht gegeven aan de andere kinderen in je gezin. De kraamverzorg(st)er werkt altijd samen met een arts, vroedvrouw, sociaal verpleegkundige en Kind & Gezin.

De kosten voor de zorg zijn bepaald volgens een wettelijk barema en volgens uw inkomen en veel ziekenfondsen en hospitalisatieverzekeringen komen tussen in de thuiskraamzorg? Vraag ernaar bij uw ziekenfonds of verzekering!

kraamzorg

Kraamzorg

Een baby op de wereld heeft zowel lichamelijk als geestelijk een enorme impact op een net bevallen mama. Om daar rustig van te bekomen, is het vaak aangewezen om de eerste dagen na de...

Lees verder »
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT