Categorie: Vrijen

Als je zwanger bent dan heb je niet alleen lichamelijke veranderingen maar je zal ook emotionele veranderingen ervaren.
Als je zanger bent dan heeft dat ook invloed op je seksleven. Je reageert anders op seks door allerlei hormonale veranderingen. De ene vrouw krijgt meer zin doordat de vagina beter doorbloed is als je in verwachting bent, de andere vrouw heeft dat juist andersom. Geen gefriemel aan mijn lijf.
Je gevoelens veranderen tijdens de zwangerschap en je behoefte om intiemer met je partner om te gaan nemen meestal sterk toe. Maar zeker in het begin van je zwangerschap met de eerste kwaaltjes is het soms moeilijk. Je bent misschien moe, misselijk, ongegronde angst voor een miskraam en dat weerhoudt je van vrijen. Dat is normaal en wees daarover duidelijk naar je partner toe. Je houdt van hem en maar je bent gewoon wat gespannen of onzeker. Voor sommige vrouwen is de verandering zo groot dat ze helemaal geen zin hebben in vrijen.  Voor je partner is dat soms moeilijk en hij kan zich buitengesloten voelen. Probeer daar dan wel begrip voor op te brengen  en praat er samen over.
 

Zwangerschap en seks

Zwangerschap en seks

Vraag jij je weleens af of seks tijdens de zwangerschap wel kan? Zou het veilig, fijn en nuttig zijn? Het is algemeen bekend dat de behoefte aan intimiteit sterk afneemt naarmate de zwangerschap vordert....

Lees verder »
Kwaliteitscontrole bij jouw partner

Kwaliteitscontrole bij jouw partner

Vrouwen willen geen kind van om het even wie.  Logisch, natuurlijk, maar wist je dat die ‘kieskeurigheid’ ook onbewust werkt?  De natuur heeft immers een aantal lichamelijke mechanismen ingebouwd die het lichaam van de...

Lees verder »
vrijen als je zwanger bent

Vrijen als je zwanger bent

Veel toekomstige ouders vinden het vreemd om te vrijen als je zwanger bent. Ze denken dat de baby er iets van zal merken, of erger, dat het schadelijk zou zijn voor hun ongeboren kind.

Lees verder »
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT