Categorie: zwangerschap

Als je mama gaat worden verandert er heel veel in je lichaam. Je moet je gaan voorbereiden op de komst van een nieuw mens. Hormonen gaan er voor zorgen dat je baby de ruimte krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen. En dat ga je merken door ongemakken en kwaaltjes. Maar wees niet bezorgd, niet iedereen krijgt met kwaaltjes te maken, de ene mama is gevoeliger dan de andere en in de meeste gevallen zijn de kwaaltjes na de geboorte ook weer snel voorbij. In deze artikels lees je meer over veel voorkomende kwaaltjes en wat je er tegen zou kunnen doen.

toxoplasmose

Toxoplasmose en listeriose

Zwangere mama’s moeten uitkijken dat ze geen toxoplasmose of listeria-infectie oplopen. Dit kan door enkele hygiënische maatregelen en het ter harte nemen van enkele tips wat betreft voeding tijdens de zwangerschap.

Lees verder »
buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

We spreken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wanneer de bevruchte eicel zich in plaats van in de baarmoeder, zich op een andere plek innestelt. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan zich voordoen in de eileiders, de eierstokken,...

Lees verder »
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT