Categorie: Complicaties

Je hoopt natuurlijk op een probleemloze zwangerschap, die hooguit zo nu wat ochtendmisselijkheid en wisselende stemmingen met zich meebrengt. Helaas gaat het niet altijd zoals je je had voorgesteld. Er kunnen zich tijdens je zwangerschap bepaalde complicaties voordoen en dan is het maar beter dat je precies weet wat je hebt, welke gevolgen het heeft en wat eraan te doen is.
Een zwangerschap kan wel eens anders verlopen dan je gedacht en gehoopt had. Wisselende stemmingen en misselijkheid in de ochtend kom bij veel vrouwen voor maar er kunnen ook complicaties optreden waar wel een specialist in betrokken moet woorden. In deze artikels lees je meer over onder andere zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging, buitenbaarmoederlijk zwangerschap, toxoplasmose, rug- en bekkenpijn, bekkeninstabiliteit,  zwangerschapshypertensie, HELLP-syndroom en eclampsie.

buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

We spreken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wanneer de bevruchte eicel zich in plaats van in de baarmoeder, zich op een andere plek innestelt. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan zich voordoen in de eileiders, de eierstokken,...

Lees verder »
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT